Rubenski | CV
2
page-template-default,page,page-id-2,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

curriculum vitae

PERSOONLIJK

 

Geboren in Zeeland, via Alkmaar en Amsterdam terechtgekomen in Zweden. Op het platteland van Jämtland heb ik me in zeven jaar ontwikkeld tot een creatieve ondernemer met twee eigen bedrijven: een mediabedrijf en een bed & breakfast. Ik ben bedreven in het bedenken en uitvoeren van creatieve concepten. Niet slechts vanuit een eigen wens, maar ook vanuit een bestaande behoefte en met het oog op een fijnere samenleving. De combinatie van cultuur, toegankelijkheid en idealisme is voor mij een gulden regel bij het ontwikkelen van dergelijke ideeën. Aan mijn Zweedse avontuur is inmiddels een eind gekomen: tijd om de wijde wereld in te trekken en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

OPLEIDINGEN

 

 • 1988-1993: HAVO.
 • 1993-1995: VWO.
 • 1995-2001: Wijsbegeerte, Vrije Universiteit Amsterdam (vrijwillig afgebroken om te kunnen werken bij Filosofie Magazine).

WERKERVARING

 

2019-2021: Red Cat Coffee
Het was een mooie droom: in een oude winkel in Eenrum (Noord-Groningen) een duurzame accommodatie en plantaardig koffiehuis openen. Helaas brandde het pand in augustus 2020 tot de grond toe af. Momenteel wordt de boel herbouwd. Red Cat Coffee komt er zeker, alleen duurt de realisatie nu wat langer.

 

2014-2021: Nordic Pilgrim
Na het lopen van ‘s werelds langste pelgrimsroute, de St. Olavsroute, besloot ik iets met mijn ervaringen te doen. Nordic Pilgrim helpt mensen met informatievoorziening, planning en boeking van hun reis langs de St. Olavsroute. Jaarlijks help ik zo pelgrims uit voornamelijk Nederland en de Verenigde Staten met hun reis.

 

2011-2018: Nyckelpiga Media
‘Nyckelpiga’ is een van de eerste woorden die ik  leerde tijdens mijn cursus Zweeds. Het betekent ‘lieveheersbeestje’. Nyckelpiga Media is een mediabedrijf dat ik oprichtte in Zweden. Het laat zich moeilijk in één hokje plaatsen: ik heb vele stippen, net als het insect. Nyckelpiga Media verzorgt de marketing van kleine bedrijven en organisaties; bouwt websites; onderhoudt sociale kanalen en maakt korte films. Daarnaast heb ik talloze projecten opgezet, zoals een positieve postercampagne voor de lokale bevolking, een pubquiz over populaire cultuur en een evenement met YouTube-videos in de bioscoop.

 

2011-2018: Revsunds Prästgård
In Zweden ben ik mede-eigenaar van een bed & breakfast op het platteland: Revsunds Prästgård. Kernwaarden van deze succesvolle accommodatie, met een 9,1 op Booking.com: ecologisch ondernemerschap, natuurbeleving, persoonlijk contact en lokale verankering.

 

2016-2017: Hungry! – Food & Film Festival
Ik ontwikkelde een filmfestival met eten als thema: Hungry!. Het festival had twee edities en zou een vervolg krijgen in 2018. Plannen om terug te keren naar Nederland staken daar een stokje voor. Er is overleg met andere ondernemers om het festival over te nemen.

 

2007-2011: Nederlands Film Festival
In mijn functie als online producer bij het Nederlands Film Festival in Utrecht was ik verantwoordelijk voor de online communicatie van het festival. Daarnaast organiseerde ik een online filmcompetitie (NOFF), waarbij ik met hulp van externe bureaus elk jaar een geheel eigen marketingcampagne ontwikkelde. Het NOFF had bovendien een eigen programma-onderdeel tijdens het jaarlijkse festival. Daarnaast stuurde ik tijdens het festival schrijvende en filmende redacties aan. Door het jaar heen filmde ik zelf op filmsets en langs rode lopers. Ook was ik nauw betrokken bij sponsorwerving en de promotie van het festival.

 

2004-2007: NCRV
Bij de NCRV was ik als webredacteur verantwoordelijk voor een groot aantal websites van de omroep – voornamelijk sites met een levensbeschouwelijk karakter. Daarnaast werkte ik mee aan het opzetten van een online video-community en leerde ik zelf filmen.

 

2001-2002: Filosofie Magazine
Tijdens mijn studie wijsbegeerte kreeg ik een baan aangeboden bij Filosofie Magazine. Ik zou een grote online filosofie-portal opzetten – iets wat door bezuinigingen uiteindelijk niet doorging. Wel heb ik in mijn periode bij het magazine een boek geschreven met mijn collega Erno Eskens, Filosofen Lexicon, en hielp ik mee met de eerste editie van de Filosofie Scheurkalender. Nog steeds ben ik verantwoordelijk voor de jaarlijkse samenstelling van de kalender. Voor de uitgeverij van Filosofie Magazine heb ik door de jaren heen een groot aantal boeken geredigeerd.

VRIJWILLIGERSWERK

 

Dierenwelzijn gaat mij aan het hart. Als student werkte ik als verzorger bij het Zeehondencentrum in Pieterburen. Daarnaast was ik een aantal jaar bestuurslid van het Comité Anti Stierenvechten. Momenteel help ik IAPWA, kort voor International Aid for the Protection & Welfare of Animals, met communicatie en marketing. Bovendien ondersteun ik specifiek de IAPWA-werkgroep in Borneo met videoproductie en hun social media kanalen. Zero Stray Pawject – een organisatie die zich bekommert om straathonden in Griekenland – help ik momenteel met strategie, communicatie en een nieuwe website.

VAARDIGHEDEN

 

 • Computer: Pages/Word, Keynote/Powerpoint, Photoshop, Indesign, Final Cut Pro.
 • Talen: Nederlands, Engels, Zweeds.
 • Rijbewijs: B.

INTERESSES

 

 • Film – van arthouse tot Hollywood
 • Muziek – van Bach tot Björk
 • Dierenwelzijn & milieu
 • Reizen & culturen
 • Pop culture