Rubenski | International Aid for the Protection & Welfare of Animals
155
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-155,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

International Aid for the Protection & Welfare of Animals

Tijdens een reis naar Borneo viel me op hoeveel straathonden en -katten er rondliepen; dieren met gapende wonden en met extreme huidproblemen, die ondervoed waren of hoogzwanger. En het grootste deel van de lokale bevolking leek zich er weinig om te bekommeren. Samen met een vriendin uit Kota Kinabalu ontwikkelde ik een plan om een kattencafé te beginnen met straatkatten, waarvan de opbrengst naar dierenorganisaties zou gaan. Maar tijdens mijn onderzoek ontdekte ik een relatief nieuwe internationale organisatie, die op Borneo actief was met het verzorgen en steriliseren van honden en katten: IAPWA, kort voor International Aid for the Protection & Welfare of Animals.

 

Omdat het me slim leek om aan te sluiten bij een al bestaande organisatie, bood ik mijn diensten aan. Inmiddels ben ik een aantal keer naar Borneo geweest om beelden te maken van de werkzaamheden van IAPWA. Daarnaast help ik op vrijwillige basis als communicatieconsultant en sta ik het team in Borneo op afstand bij met hun social media-marketing.

 

Waarom dieren redden in Zuidoost-Azië, terwijl er genoeg dierenleed dicht bij huis is? Heel simpel: waarom niet? Het toeval wilde dat ik in Azië terecht kwam en dat ik daar, geïnspireerd door vrienden en lokale organisaties, verwaarloosde en mishandelde dieren kon helpen. Elk gered dier is er eentje, of dat nou in Europa is, in Afrika, Amerika of in Azië.

Wanneer?

2016-2018