Rubenski | Nederlands Film Festival
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Nederlands Film Festival

Werken voor het Nederlands Film Festival was verslavend. Je werkte toe naar het evenement waarin alles waar je een jaar lang voor had gezwoegd, moest samenkomen. Die tien dagen leefde je, samen met je collega’s, in een eigen werkelijkheid, in een bubbel. Utrecht was het centrum van de wereld en film was het enige dat er toe deed. Na het festival stortte je vervolgens in, om dan na een paar weken weer van voor af aan te beginnen.

 

Het was een droombaan, mijn functie als online producent bij het NFF. Wisseling van management en mijn plannen om naar Zweden te verhuizen, maakten uiteindelijk dat ik er weg ging – maar ik koester mooie herinneringen.

 

Ik kreeg bij het festival behoorlijke vrijheid om te doen wat ik leuk en belangrijk vond. Ik ontwikkelde nieuwe ideeën (een eigen YouTube-kanaal, een live Twitter-feed in bioscoopzalen), zocht interessante partners (het NFF organiseerde als eerste in Nederland een filmcompetitie op YouTube), organiseerde het Nederlands Online Film Festival (en promootte die met een eigen campagne), was verantwoordelijk voor live-streams tijdens het festival en stuurde een schrijvende en filmende redactie aan.

 

Wanneer we niet druk waren met het daadwerkelijke festival, bezochten we filmsets en premières van Nederlandse films om verslag te doen.

Wanneer?

2007-2011