Rubenski | Quizbusters pubquiz
153
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-153,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Quizbusters pubquiz

Met de ervaring die ik had opgedaan bij het Nederlands Film Festival als online producent, zette ik in Zweden het initiatief Your Cinema op: een vertoning van de beste YouTube-clips in de bioscoop. Elke Your Cinema-avond had een specifiek thema, zoals ‘So bad, it’s good’, bekende toespraken en muziek. Als laatste thema koos ik een soort bioscoop-quiz over populaire cultuur. Het evenement bleek een groot succes.

 

Samen met de presentator die ik had gevonden voor Your Cinema, über-nerd Fredrik, ontwikkelde ik het idee voor een serie quizzen over populaire cultuur. Toneel werd Jazzköket, een van de bekendste en beste restaurants in de regio. Quizbusters was geboren.

 

Uiteindelijk hebben we Quizbusters drie seizoenen gedaan, waarbij de maandelijkse quiz voor een bomvol Jazzköket zorgde en we een fenomeen werden in Jämtland. Zozeer zelfs dat we op het jaarlijkse Storsjöyran, een van de grootste popfestivals van Zweden, het record ‘pubquizzen’ verbraken: ca. 650 mensen deden mee met onze quiz.

 

De quizzen van Quizbusters waren meer entertainment dan hardcore vragensport: elke vraag werd voorafgegaan door een video- of audiofragment, een foto of een sketch. Daarnaast probeerden we in onze quiz ook aandacht te vragen voor actuele thema’s, zoals de Me Too-beweging, Black Lives Matter, gender-zaken en de cross-over van politiek & populaire cultuur.

 

Fredrik was het gezicht van Quizbusters: hij presenteerde de avonden en verzon maandelijkse thema’s. Ik was verantwoordelijk voor de vragen, de productie en de technische uitvoering.

Wanneer?

2015-2018