Rubenski | Schrijven
60
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-60,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Schrijven

Hoewel ik mezelf geen begenadigd auteur zou willen noemen, heb ik door de jaren heen toch heel wat opgekrabbeld.

 

Ik begon te schrijven tijdens mijn stage bij Filosofie Magazine, waar ik samen met Erno Eskens het Filosofen Lexicon schreef. Rond dezelfde tijd begon ik met filmrecensies en columns voor FilmTotaal. Schrijven over film ging me goed af: ik kreeg de mogelijkheid om voor NRC Handelsblad een aantal korte artikelen over film en internet te schrijven. Met een vriend startte ik een blog met top-5 filmlijstjes.

 

Aangezien de verhuizing naar Zweden een behoorlijk avontuur was, schreven mijn ex-vriendin en ik voor Uitgeverij Grenzenloos een boek over onze immigratie: Ondertussen in Revsund, een verzameling columns over het leven van twee Amsterdammers op het Zweedse platteland.

 

Voor de uitgeverij Veen Magazines heb ik een aantal filosofische en populairwetenschappelijke boeken geredigeerd, waaronder Canon van de Filosofie (2008); De Nederlandse dino (2008); De Laatste Filosoof (2007); Militaire Uitvindingen Voor Dagelijks Gebruik (2007); Water als medicijn (2007); Meesters in de filosofie (2005); Pragmatisme (2005); Hoe het leven de dingen regelt (2004); en Techniek van de Toekomst (2004).

 

Al bijna twintig jaar ben ik betrokken bij de Filosofie Scheurkalender – eerst als auteur, daarna als samensteller.

Wanneer?

2001-2020