Rubenski | St. Olavsleden pelgrimsroute
151
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-151,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

St. Olavsleden pelgrimsroute

Toen ik een tijdje in Zweden woonde, ontdekte ik dat er een pelgrimspad pal voor mijn huis liep: St. Olavsleden, van de Zweedse oostkust naar Trondheim in Noorwegen – 580 kilometer lang. Het toeval wilde dat juist op dat moment de route gerenoveerd werd en de organisatie op zoek was naar mensen die wilden helpen bij de marketing van St. Olavsleden naar het buitenland. Ik meldde me en werkte ruim vijf jaar voor het project. Ik reisde naar beurzen en markten in Nederland en Duitsland, en was verantwoordelijk voor de social media-communicatie. Op een van de eerste meetings zei ik grappend dat ik de route wel wilde testen, voordat deze officieel geopend zou worden in september 2013. Een paar weken later zette ik mijn eerste stappen richting Trondheim. Tijdens mijn wandeltocht hield ik een videoblog bij, dat nog steeds online is te vinden.

 

Onderweg ontmoette ik mensen die diensten aanboden langs de route. In overleg met de projectleider besloot ik in 2014 een mini-reisbureau te beginnen, Nordic Pilgrim, waarmee ik reizigers help hun pelgrimage te boeken. Inmiddels heb ik zo’n honderdtal reizigers geholpen de kathedraal in Trondheim te bereiken, door hen te ondersteunen met informatie, accommodatie en eten te boeken, en bagagetransport te regelen.

Wanneer?

2013-2020